Moje umiejętności:
mam 59 pkt, więc:
- zwiększam o 2 umiejętność walki bronią.
- zwiększam o 1 umiejętność unikania.
- zwiększam o 1 umiejętność rzucania.
- zwiększam o 1 umiejętność włamywania się.
Zakupy:
Ćwiekowana zbroja (burżuazja xD) 440 - 220 = 220
Prowiant i woda na tydzień 220 - 50 = 170
Manierka żelazna 170 - 25 = 145
20 strzał 145 - 40 = 105
Skórzane rękawice 105 - 20 = 85
Zostaje mi 85 denarów na podróż.
Te zmiany mamy zaktualizować w kartach postaci?
Administrator
Hm, nie do końca tak. Za zwiększenie walki z 2 na 3 poziom płacisz 30 punktów. Unikanie z 1 na 2 to 20 punktów, więc już tu zostaje Ci tylko 9 punktów
___
A ja? Czym ja jestem?
Kto krzyczy? Ptaki?
Kobieta w kożuszku i błękitnej sukni?
Róża z Nazairu?
Jak cicho!
Jak pusto. Jaka pustka!
We mnie..."
___
To teraz ja:
Mam 50 punktów doświadczenia (heh, jaka fajna okrągła liczba ^^).
Wydaję:
- 30 na podwyższenie umiejętności Walka Bronią z poziomu 2 na 3,
- 10 na zakup umiejętności Hazard na poziom 1.
Zostaje mi 10 punktów.
Ponadto mam 580 denarów, wydaję:
- 20 na skórzane rękawice,
- 320 na ćwiekowaną kurtkę,
- 4 na sakiewki (2)
- 8 na sakwę końską
- 120 na ciężkie buty.
Zostaje mi 108 denarów na przeżycie Dearienowej przygody xD
Wszystko się zgadza?
Wrzuciłam do karty postaci na kolorowo
Ostatnio edytowany przez Arvaamaton (2012-02-05 19:02:02)
Ojapierdolę, Arva. Skąd ty masz tyle kasy? xD I Amras, co to za gówniany av?
Ostatnio edytowany przez Sarumojad (2012-02-05 19:02:20)
a skąd ja mam wiedzieć? tak miałam w karcie wpisane
Administrator
Zapraszam do rozdawania punktów zakutalizowałem wasze karty. Zwróćcie uwagę na stan kasy i na nową 'opcję':
PUNKTY DOŚWIADCZENIA
Zdobyte i wykorzystane / pozostałe
47 / 7
Punkty po lewej to te co łącznie zdobyliście po 2 przygodach, po prawej - tyle ile możecie wykorzystać. Wpiszcie co i na ile tu ulepszacie i co kupujecie, tak jak wcześniej było, nim zaczniemy trzecią przygodę Przypomnę jeden z moich postów:
Punktów masz do wydania dokładnie tyle, ile jest napisane na stronie, czyli w Twoim wypadku 49.
Cytat:
"Koszt poziomu umiejętności i cech w punktach wprawy
WPR umiejętność/cecha Poziom
10/– Kiepski
20/200 Średni
30/300 Dobry
40/400 Świetny
50/500 Legendarny
Aby wykupić wyższy poziom umiejętności, trzeba wcześniej zdobyć wszystkie niższe poziomy. Czyli do kupienia poziomu średniego potrzebny jest kiepski. Wpierw zdobywamy więc poziom kiepski za 10 punktów, a potem średni za 20. Jak widać, kupienie od razu poziomu dobrego wymaga wydania 60 punktów, świetnego – 100, a legendarnego – 150. W przypadku cech zasada jest podobna, ale koszt jest 10 razy większy.
To znaczy, że jeśli posiadamy CECHĘ Siła na poziomie 2, to za podniesienie jej na poziom 3 należy wydać 300 punktów wprawy (WPR)
Natomiast jeśli podnosimy UMIEJĘTNOŚĆ np. Walka wręcz z poziomu 3 na 4, zapłacimy 40 WPR. "
+ taka nowość, za 5 punktów EXP możecie kupić 1 punkt HP
___
A ja? Czym ja jestem?
Kto krzyczy? Ptaki?
Róża z Nazairu?
Jak cicho!
Jak pusto. Jaka pustka!
We mnie..."
___
Administrator
Jako, że mnie na nic w sumie nie stać, to kupuję tylko 50 strzał za łączną kwotę 100 denarów. 25 odkładam na potem.
jeśli o umiejętności idzie to mam 68 punktów do wydania. 20 idzie na polepszenie Polowania z 1 na 2 poziom.
Mam 48.
20 na Zimną krew
A 28 zostaje na przyszłą rozgrywkę
___
A ja? Czym ja jestem?
Kto krzyczy? Ptaki?
Róża z Nazairu?
Jak cicho!
Jak pusto. Jaka pustka!
We mnie..."
___
Chciałem zauważyć, ze to o czym pisałęm ( jazda konna poz 4 i piruet ) nie zostało dodane do mojej karty, a exp został wydany A jesli chodzi o teraz... Hmm... Wigor na poziom 3, czyli 30 WPR i podniosę żywotność, tj, za pozostałe 40 pkt co daje 8 pkt życia i zostaje mi 3 pkt WPR na inny raz
Dziękuję
Spostrzegawczość na 3
Unik na 2
To razem 50.
Do tego 2 HP, czyli zostaje mi 12 na kiedyś później .
To tak dla zapamiętliwości:
kupuje 2xstrzały (10sztuk)
(powiedzmy, że w poprzedniej przygodzie straciłam tyle samo, wiec nie bede tego edytować. Tak,wiem kołczan ma pojemność max 50 strzał, ale mój jest wyjątkowy i ma 51, a reszte trzymam w dupie)
czyli zostaje mi 201 denarów.
Kupuje jeszcze umiejętność strzelania na poziomie 4. I zostaje mi 19 punktów doświadczenia z tej przygody+ 13 z tamtej. 32 łącznie. Dziękuję, dobranoc.
A i jeszcze pojawiła się opcja dodania hp to ja sobie dodam 2 za 10expa. i to bedzie na tyle.
Administrator
Hahah Sarumo Ty w pierwszym rozdziale Deariena wystrzalałaś z 15 strzał to ja nie wiem czy tak Ci starczy Dobra ale ok powiedzmy.
A Sziferowi zara wszystko poprawimy. Trochę się pomieszało w związku z tym zamieszaniem ze stroną która przestała działać, teraz przeniesiemy wszystko na forum i będzie gut
+ Ja dokupuję 5Hp za to moje co zostało, czyli mam teraz tylko 8 a nie 28 do wykorzystania jak co
// Swoją drogą Sigion teraz ma tyle żywotności, co ghul. Może jakiś sparing na gołe klaty?
___
A ja? Czym ja jestem?
Kto krzyczy? Ptaki?
Róża z Nazairu?
Jak cicho!
Jak pusto. Jaka pustka!
We mnie..."
___